Grillowany biały ser z miętą i ostrą papryką

Długo się nie mogłam zdecydować co przyrządzić wczoraj do jedzenia. Otwierałam i zamykałam lodówkę kilka razy, aż wreszcie zobaczyłam opakowanie białego sera. Wtedy już nie miałam więcej wątpliwości. Bardzo lubię to pikantno-świeże połączenie papryki i mięty z delikatnością sera. Mam nadzieję, że wy też się zachwycicie.

Składniki (2 porcje):
250g białego sera półtłustego
30g bułki tartej
1 jajko
pół łyżeczki suszonej mięty
pół łyżeczki ostrej papryki
szczypta pieprzu


Przygotować dwa talerze. Na jednym roztrzepać jajko z miętą, papryką i pieprzem, na drugi wysypać bułkę tartą. Biały ser pokroić w ok. 1cm plastry. Obtoczyć każdy z nich w jajku i w bułce. Smażyć na patelni z dwóch stron (ja smażyłam na patelni grillowej, ale można je również smażyć na maśle na zwykłej patelni).

*Można użyć świeżej mięty

1 porcja zawiera (w przybliżeniu):
260kcal
28,2g białka
8,6g tłuszczów
17,8g węglowodanów
1,3g błonnika

(Przeczytano 566 razy, 1 w dniu dzisiejszym)

Gotuj więcej: