Koktajl arbuzowy z białym winem

Koktajl arbuzowy z białym winem

Jakie to jest pyszne! Przepis ten chodził za mną bardzo długo, w końcu udało mi się zebrać wszystkie potrzebne rzeczy (których wcale nie ma dużo) i powiem Wam, że warto było tyle czekać na takie cudo. Naprawdę oszalałam i już tylko tym chce się delektować w te wakacje. Spróbujcie koniecznie, szczególnie w taką pogodę jak mamy dzisiaj.

Składniki:

  • pół arbuza
  • 0,5 l białego wina (u mnie resling)
  • garść liści bazylii
  • garść liści mięty
  • 1 cytryna

Wyciskarka do soków:

Pokroić arbuza na mniejsze kawałki i włożyć na godzinę do zamrażarki. Cytrynę obrać i również przekroić na mniejsze cząstki. Liście bazylii i mięty moczyć przez 10 minut w zimnej wodzie. Przy pomocy wyciskarki wycisnąć sok z arbuza, cytryny, bazylii i mięty. Uzyskany sok połączyć z białym winem. Podawać w dzbanku z kostkami lodu. Smacznego!

Blender:

Pokroić arbuza na mniejsze kawałki i włożyć na godzinę do zamrażarki.  Z cytryny wycisnąć sok. Arbuza zblendować wraz z liśćmi bazylii i mięty, a następnie przecedzić. Dodać sok z cytryny i białe wino. Podawać w dzbanku z kostkami lodu. Smacznego!

(Przeczytano 886 razy, 1 w dniu dzisiejszym)

Gotuj więcej: