Sałatka z rukolą, pomidorkami koktajlowymi, serem Camembert i suszonymi śliwkami

Wspólnie z mamą stwierdziłyśmy, że warto by jeszcze na stole wigilijnym zadbać o coś zielonego i zdrowego do pochrupania. W lodówko-garażu na swoje 5 minut czekała rukola. 5 minut, bo właśnie tyle zajmuje przygotowanie tej sałatki. A zaoszczędzony czas przeznaczam na pakowanie prezentów.

Składniki:
50g rukoli
100g pomidorków koktajlowych
50g sera Camembert
20g suszonych śliwek
1 łyżka miodu
2 łyżki musztardy Dijon
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz


Rukolę i pomidorki umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na pół, śliwki i ser pokroić na kawałki. Wrzucić wszystko do jednej miski. Miód, musztardę, sok z cytryny i oliwę z oliwek dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przed samym podaniem zalać sałatkę dressingiem i ponownie wymieszać.

(Przeczytano 3 522 razy, 1 w dniu dzisiejszym)

Gotuj więcej: