Serek wiejski z truskawkami

Przy takiej pogodzie zawsze myślę o tym, że ten, kto wymyślił zimny prysznic i wiatraczek, zdecydowanie zasłużył na pokojową nagrodę Nobla. Jutro lecę do Francji, gdzie jest około 15 stopni chłodniej. Nigdy nie wpadłabym na to, że lecąc tam w wakacje będę się cieszyć z niższej temperatury niż w Polsce.
Temperatura jest odwrotnie proporcjonalna do mojego apetytu, więc jak już mam coś zjeść, to najlepiej żeby było chłodne. Dlatego też połączenie zimnego serka wiejskiego z zimnymi truskawkami jest bardzo orzeźwiające. Co do płatków to nie lubię, kiedy są miękkie i rozwodnione, dlatego nie zalewam ich ani wodą, ani mlekiem.

PS.Wielkie dzięki dla Madzi za grafikę. Czekam na wspólne gotowanie!

Składniki:
200g serka wiejskiego
200g truskawek
100g płatków owsianych


Wszystkie składniki zmieszać w jednej misce, a następnie zjeść.

*Truskawki polecam włożyć wcześniej do lodówki
**Oczywiście z innymi owocami smakuje równie dobrze

(Przeczytano 105 razy, 1 w dniu dzisiejszym)

Gotuj więcej: