Zielony koktajl z awokado, szpinaku i bazylii

koktajl_szpinak_awokado

Jestem wielką miłośniczką Tigera i za każdym razem, kiedy wybieram się tam na zakupy, staram się myśleć racjonalnie, chociaż nie zawsze to wychodzi. Czasami po prostu nie biorę koszyka, żeby kupić tyle, ile uda mi się unieść (a w razie potrzeby potrafię się tak nagimnastykować, żeby unieść naprawdę sporo). W zeszłym tygodniu odkryłam, że dostępne są różne rzeczy, pt. zawsze o takich marzyłam. Oprócz szklanych słoików, które wreszcie pozwolą mi uporządkować szufladę z sypkimi rzeczami, dorwałam słoiki na napoje. Cieszą one oczy tak bardzo, że wszystkie koktajle dostają +5 do smaku (bo przecież wiadomo, że jemy oczami). A ten koktajl z awokado, szpinaku i bazylii z dodatkiem mleka kokosowego jest aksamitnym mistrzostwem świata.

Składniki:

  • 1 awokado
  • garść szpinaku
  • garść liści świeżej bazylii
  • 1 banan
  • 50ml mleka kokosowego
  • sok z 1 limonki
  • miód (opcjonalnie)

Do uzupełnienia:

  • woda/mleko

Wszystkie składniki razem blendujemy. Dodajemy wodę lub mleko, aby uzyskać odpowiednią gęstość koktajlu. Rozkoszujemy się. Smacznego!

Wiosenny detoks

(Przeczytano 1 085 razy, 1 w dniu dzisiejszym)

Gotuj więcej:

  • A gdzie to dorwałaś te słoiki na koktajle? 🙂
    Samo zdrowie w tym słoiku 🙂