Grillowany Camembert z żurawiną na szpinaku

Jedna patelnia grillowa i tyle radości. Mikołaj dobrze wiedział co czyni, kiedy zostawiał ją pod choinką. Ostatnio zastanawiam się tylko co można by zrobić do jedzenia i czy można to zgrillować. Zazwyczaj jadłam ser Camembert smażony w panierce. Grillowany jest równie pyszny i przede wszystkim o wiele zdrowszy.

Składniki (1 porcja):
100g sera Camembert
15g szpinaku (można też użyć rukoli)
20g suszonej żurawiny

Szpinak umyć, osuszyć, oderwać łodyżki i ułożyć na talerzu. Ser Camembert zgrillować na rozgrzanej patelni, po 5 minut z każdej strony. Położyć ser na szpinaku i posypać wszystko suszoną żurawiną.

1 porcja zawiera (w przybliżeniu):
357kcal
21,8g białka
23,4g tłuszczów
17,2g węglowodanów
1,5g błonnika

 

Gotuj więcej:

(Przeczytano 745 razy, 1 w dniu dzisiejszym)