Grillowany stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka

Zupełnie niewinnie robiłam jakiś czas temu zakupy, kiedy mój wzrok padł na TO: steki z tuńczyka. Miałam przyjemność jeść je kilka razy w życiu i zawsze były przepyszne, dlatego nie potrzebowałam wiele czasu, aby znalazły się w moim koszyku. Takie steki to kilka minut przygotowań, a im mniej rzeczy do nich dodamy, tym lepiej.

Składniki (2 porcje):

  • 2 steki z tuńczyka
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól

Steki umyć i wysuszyć (jeśli steki są zamrożone ważne jest, aby całkowicie się rozmroziły przed przygotowaniem). Skropić z dwóch stron sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i solą. Rozgrzać patelnię grillową. Na gorącą patelnię ułożyć steki. Smażyć 2 minuty na każdej ze stron (to jest wersja steków wysmażonych, którą można skrócić w zależnie od preferencji wysmażenia). Można podawać z pieczonymi ziemniakami ziołowymi i sałatką z rukoli i pomidorów. Smacznego!

Gotuj więcej:

(Przeczytano 2 999 razy, 1 w dniu dzisiejszym)