Koktajl arbuzowo-truskawkowy

Powoli zaczyna się najprzyjemniejszy czas w roku, pełen słońca oraz soczystych i świeżych owoców. Na takie dni bardzo dobrze sprawdzają się wszelkie koktajle, które z powodzeniem można również zamienić na alkoholowe wersje, idealnie nadające się na wieczorne drinki.

Skład:
kawałek arbuza (ok. 0,5kg)
6-7 truskawek
5 listków mięty
kruszony lód


Truskawki umyć i przekroić na pół. Miąższ arbuza odkroić od skóry, oczyścić z pestek i pokroić na większe kawałki. Truskawki, arbuza i listki mięty wrzucić do blendera. Blendować przez 10-15 sekund. Przelać koktajl do szklanki i dopełnić kruszonym lodem.

*można dodać trochę soku z cytryny lub limonki
**do wersji alkoholowej dodać 50ml wódki, białego rumu lub ginu

Gotuj więcej:

(Przeczytano 249 razy, 1 w dniu dzisiejszym)