Chłodnik z awokado

Przez wielu moich znajomych awokado jest traktowane po macoszemu. A bo nie wiadomo co z nim zrobić, bo nie ma smaku, itp. Z odpowiednim podejściem do tego owocu można wyczarować wspaniałe potrawy.

Składniki:
-2 awokado
-pęczek szczypiorku
-pół białej cebuli
-pół litra bulionu warzywnego
-1 łyżka oliwy


Cebulę pokroić w kostkę, a pączek szczypiorku pokroić na ok. 4-5 części. Podsmażyć na oliwie przez ok. 1 minutę, ciągle mieszając. Zalać bulionem i gotować przez 20 minut. Zdjąć z ognia i dodać wydrążone awokado, pokrojone wcześniej w cząstki. Zmiksować wszystko, pozostawić do ostygnięcia i wstawić do schłodzenia do lodówki.

Gotuj więcej:

(Przeczytano 125 razy, 1 w dniu dzisiejszym)