Grillowana kanapka Elvisa z masłem orzechowym i bananem

Nawet sam król nie mógł się oprzeć urokowi masła orzechowego, a tę grillowaną kanapkę pożerał w nadmiernych ilościach. Moja wersja jest nieco zdrowsza od oryginału, ponieważ pszenne pieczywo zastąpiłam razowym. Pomimo jej dużej kaloryczności, nie zapominajmy, że nie samymi kaloriami człowiek żyje (ale też przyjemnością na przykład). Wersja ze zdrowym pieczywem i domowym masłem orzechowym to na pewno dobry zastrzyk energii na cały nadchodzący dzień.

Składniki:
2 kromki pieczywa (u mnie razowe)
masło orzechowe
pół banana
masło


Jedną kromkę pieczywa posmarować masłem orzechowym, a na drugiej kromce widelcem rozgnieść banana. Kromki złożyć ze sobą i po zewnętrznej stronie posmarować odrobiną masła, aby grzanka ładniej się zezłociła. Rozgrzać patelnię grillową i grillować grzankę z obu stron.

 

 

 

 

 

 

Gotuj więcej:

(Przeczytano 1 695 razy, 1 w dniu dzisiejszym)

One thought on “Grillowana kanapka Elvisa z masłem orzechowym i bananem

Comments are closed.