Znowu nadchodzą upały, więc na wagę złota będą wszystkie potrawy, które działają na nas, jak płyn do chłodnicy. U mnie w codziennym życiu też upały i gorący okres, zachciało się otwierać nowe biznesy. Ale dzięki temu nauczyłam się między innymi robić meble z palet i malować płytki. Jak tak dalej pójdzie, trzeba będzie zakładać trzeciego bloga o tematyce DIY. Tymczasem, w trakcie rzadkiej chwili relaksu, zajadam się sorbetem gruszkowo-bananowym.
Składniki:
- 3 gruszki
- 3 banany
- 50ml Metaxy
Gruszki i banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wstawić na ok. 1 godzinę do zamrażarki. Po wyjęciu zblendować i dodać Metaxę. Dokładnie wymieszać i od razu serwować. Można podawać ze startą gorzką czekoladą. Sorbet można też zamrozić i zjeść później (trzeba pamiętać, żeby wyjąć go na kilka minut przed podaniem, ponieważ będzie bardzo zmrożony). Smacznego!
Idealny na ochłodę 🙂